Lenmagolaj
Lenmagolaj

A lenmagolaj és a hasmenés

(0/0)

A lenmagokból származó olaj gazdag forrása az omega-3 és omega-6 zsírsavaknak. Ezenfelül tartalmaz még egy esszenciális zsírsavat, az alfa-linolénsavat, ami gy igen fontos omega-3 zsírsav. Ennek köszönhetően a lenmagolajnak számos egészségügyi előnye van, de azzal is számolni kell, hogy nagy mennyiségben enyhe hashajtó hatása is van, éppen ezért esetenként okozhat némi kellemetlenséget, ha túl nagy mennyiségben használjuk.

lenmagolaj és a hasmenés

Lenmagolaj

A lenmagolajat a népi gyógyászatban hagyományosan a székrekedés kezelésére használják, de a modern kutatások megállapították, hogy egyéb feltételek kezelésében is hasznos lehet, például a figyelemhiányos hiperaktivitás rendellenesség gyógyításában. A lenmagolaj jó forrása azoknak az omega-3 zsírsavaknak, amelyek a halolajban is megtalálhatóak, azonban a Maryland University Orvosi Központja megállapította, hogy esetenként ezek a hatások eltérőek lehetnek. A lenmagolaj és a halolaj is képes azonban a szívbetegségek kockázatát csökkenteni, illetve a rossz koleszterint is mérsékelni a szervezetben.
 

Hasmenés

A lenmagolaj hashajtó hatásával kapcsolatos kutatás nem meggyőző, áll a Mayo CLinic honlapján. A lenmagolaj, ha elég kis mennyiségben használjuk, akkor bizonyosan nem zavarja meg a gyomor és bélrendszer működését. De ha nagyobb mennyiségben használjuk, mint 30 gramm vagy két evőkanál naponta, akkor az okozht káros mellékhatásokat. A lenmagolaj nagy mennyiségben azonban okozhat emésztőszervrendszeri panaszokat, többek között hasmenést, éppen ezért terápiás dózisként se használjunk belőle nagyobb mennyisége, mint 1-2 evőkanál. És arra is fontos figyelni, hogy mindig csak akkora mennyiségben használjuk, amekkorában az orvosunk engedélyezte. Azonban ha még így is hasmenéses tüneteket tapasztalunk, akkor érdemes csökkenteni vagy teljesen felfüggeszteni a használt mennyiséget. A hasmenés ezekben az eseteében kezelés nélkül megszűnik néhány napon belül.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).