Lenmagolaj
Lenmagolaj

Az alfa-linolénsav előnyei

(0/0)

Az alfa-linolénsav vagy ALA egy olyan típusú omega-3 zsírsav, amely a növényekből származik, de ehhez hasonló esszenciális zsírsavak megtalálhatóak a halolajban is. Megállapítást nyert már, hogy az alfa-linolénsav megtalálható a lenmagban, illetve a lenmagolajban, valamint kisebb mennyiségben a repceolajban, a szójaolajban és a dióolajokban, valamint a szójababban, a tofuban és a tökmagban. Ezt az olajat ezenfelül meg lehet vásárolni kiegészítők vagy kapszulák formájában is, ami nem véletlen, hiszen már több kutatás igazolta az alfa-linolénsav csodálatos előnyeit a különféle rendellenességek esetében.

 alfa-linolénsav

Bizonyított előnyei

Az ALA-ról már több kutatás megállapította, hogy segíti a véralvadást, részt vesz a sejtmembránok építésében a agyban, illetve mindenféle gyulladást is képes csökkenteni. Egyes vizsgálatok arra utalnak, hogy az ALA segíthet csökkenteni arthritishoz kapcsolódó ízületi fájdalmat és merevséget, illetve javítja a mobilitást. A University of Maryland Orvosi Központ kimondja, hogy több kutatást kell még végezni, de egyelőre úgy tűnik, hogy az ALA is segíthet autoimmun betegségek kezelésében is, mint például a lupusnál és a rheumatoid arthritisnál, illetve ez a zsírsav fokozza a tüdő működését, ami nagy segítség lehet az asztmában szenvedőknek, valamint megakadályozza a mellrákot, részt vesz a depresszió megelőzésében és kezelésében, valamint csökkenti a menstruációs fájdalmat is.
 

Gyulladásos bélpanaszok

Az ALA igen hasznos a különböző vastagbél rendellenességek kezelésében is. Sok Crohn-betegségben szenvedő ember gyakran tapasztal ingerlékenységet a beleiben, amit az omega-3 zsírsavak alacsony jelenléte okoz. Az omega-3 zsírsavak bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatással bírnak, éppen ezért hatékonyan lehet használni ezeket a Crohn-betegség kezelésében is. Az omega-3 zsírsavak ezenfelül segíthetnek csökkenteni a rákos sejtek szaporodását a vastagbélrákos egyéneknél, de ennek megerősítésére még további kutatásokra van szükség.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).