Székrekedés kezelése lenmagolajjal

Ahhoz, hogy emésztésünk egészséges legyen, alapvetően két dologra van szükség: rostokra és vízre. Ha ezek közül csak az egyik hiányzik, akkor kialakulhat székrekedés vagy egyéb emésztési probléma. Manapság az emberek többsége sem a megfelelő rostbevitelre, sem a folyadékfogyasztásra nem ügyel, így az emésztési problémák mindennaposnak tekinthetők.

 alfa-linolénsav

A székrekedés idős korban is nagy gondot jelenthet, ilyenkor leginkább a belek lassú mozgásának köszönhető a székrekedés kialakulása.

Mindkét esetben először a rost- és folyadékbevitelen kell módosítani, naponta többször együnk zöldséget, gyümölcsöket, a finomlisztből készült pékáruk fogyasztását szorítsuk a minimumra, helyettük válasszuk a teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukat! Fogyasszunk rendszeresen zab-, rozs- vagy árpapelyhet, zabkorpát vagy búzakorpát és naponta 2-2,5 liter tiszta vizet igyunk meg! Étrendünket kiegészíthetjük magvakkal, például lenmaggal vagy lenmagpehellyel. A lenmagot és annak pelyhét is elkeverhetjük műzlivel, belesüthetjük kenyérbe vagy zsemlébe, de alkalmazhatunk lenmagolajat is.

A lenmagolaj szerepe a székrekedés kezelésében

A lenmagolaj kiválóan alkalmas a székrekedés kezelésére. A lenmagolaj bevonatot képez a beleken, egyfajta síkosítóként működik. Ennek köszönhetően a széklet könnyen üríthetővé válik. Lenmagolajból naponta 1 evőkanálnyit fogyasszunk, lehetőleg napközben, étkezés után.

A lenmagolaj mellett a széklet ürítésének megkönnyítésére használhatunk útifű maghéjat is. Az útifű maghéj (Psyllium husk) több mint 80%-a rost, így nagyban hozzájárul emésztésünk javításához. Naponta egy evőkanálnyi útifű maghéjjal elérhetjük a kívánt hatást. Az útifű maghéjat keverjük el kevés vízzel, igyuk meg, majd igyunk rá egy pohár vizet. Az útifű maghéj a gyomorban és a belekben megszívja magát vízzel, így alakítja ki a formált székletet. Alkalmazása mellett ügyeljünk a bőséges folyadékbevitelre, naponta 2,5 liter vizet fogyasszunk!

Lenmagolaj széles választékban

Solio Hidegen SajtoltLenmagolaj 200ml

Solio Hidegen Sajtolt Lenmagolaj 200ml

Az lenmagolaj – a lecitin, keserű anyag – kéksav-glikozidák tartalma miatt -, mint gyógyászati anyag használatos.

Ár: 1065 Ft
Megnézem

Solio Lenmag olaj 500ml

Solio Lenmag olaj 500ml

A Solio Lenmag olaj – a lecitin, keserű anyag – kéksav-glikozidák tartalma miatt -, mint gyógyászati anyag használatos.

Ár: 1865 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!