Lenmagolaj
Lenmagolaj

A lenmagolaj és a hajnövekedés

(0/0)

A lenmagolajat ma már be lehet szerezni folyékony formában, illetve kapszulaként is. Ez egy jó forrása az olyan esszenciális zsírsavaknak is, amelyek elősegítik a haj egészségét. Azoknak az embereknek, akik lenmagolajjal szeretnék elérni, hogy egészséges és csillogó hajkoronájuk legyen, naponta 1-2 evőkanállal érdemes fogyasztaniuk a lenmagolajból, amit saláták önteteként, illetve turmixokban is fel lehet használni. Alternatívaként naponta 1-2 lenmagolajos kapszulával ugyanezt a hatást érhetjük el.

lenmagolaj hajnövekedés

Jelentőség

A lenmagolaj az egyik fontos forrása az alfa-linolénsavnak, az ALA-nak, ami egy jelentős esszenciális zsírsav. A kutatások már korábban megállapították, hogy ezek az esszenciális zsírsavak fontosak a haj és a bőr egészségének megőrzése érdekében. Az emberek, akiknek a szervezetében ezekből a zsírsavakból kevés van, gyakran szenvednek töredezett, fénytelen és ritkuló hajkoronával. A száraz, törékeny haj, illetve a hajhullás mindig visszavezethető bizonyos helytelen táplálkozási szokásokra, állítja Ann Louise Gittleman, aki kimondja azt is, hogy ezeket a problémákat azonban jól lehet kezelni, ha nagy dózisban pótoljuk az omega-3 zsírsavakat, melynek jó forrása a lenmagolaj.

Az esszenciális zsírsavak azért esszenciálisak, mert ugyan az emberi szervezet nem képes előállítani őket, azonban a testünk sejtjeinek minden nap szüksége van ezekre a zsírsavakra a megfelelő működéshez. A lenmagolaj zsírsavjai fontos szerepet játszanak a sejtek szerkezetének kialakításában és nemcsak a fejbőr és a haj sejtjeire kell ilyenkor gondolni, hanem az egész test bőrsejtjeire.

A lenmagolaj hatása

A lenmagolaj segíthet gátolni az 5-alfa-reduktáz enzim működését, amely a tesztoszteront alakítja át dihidrotesztoszteronná (DHT). A DHT egy olyan férfi hormon vagy androgén, amely hatására a szervezetben a szörtüszők zsugorodni kezdenek, ez pedig kopaszodáshoz vezethet. A lenmagolaj zsírsavjai tehát képesek megállítani a hajritkulást és a hajhullásokat.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).