Lenmagolaj
Lenmagolaj

A lenmagolaj kapszulák kedvező hatásai

(0/0)

Bár lehet, hogy sokan állítják, hogy az összes zsír egészségtelen, a kutatások arra mutatnak rá, hogy az omega-3 és omega-6 zsírsavak segíthetnek csökkenteni néhány krónikus betegség kockázatát. A len szárából és magjából kivont olajok például igen gazdagok ilyen típusú zsírsavakban, így a lenmagolaj fogyasztását már több évszázada ajánlják a hagyományos orvoslás szakértői is. A modern kutatások pedig arra is rámutattak, hogy a lenmagolaj kapszulák jelentős előnyt biztosíthatnak az egészségre és a jó közérzetre is.
 

lenmagolaj kapszula

Jobb kardiovaszkuláris egészség

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak olyan esszenciális zsírok, amelyeket csak az élelmiszereken keresztül tudunk elfogyasztani. A lenmagolaj egyik fontos omega-3 zsírsava az alfa-linolénsav, az ALA, ami különösen hasznos lehet a magas koleszterinszint csökkentésében, illetve a szívbetegségek kockázatának mérséklésében is. Az University of Maryland Orvosi Központja arról számol be, hogy a lenmagolaj kapszulák képesek lehetnek csökkenteni a vérrögök számát, a vérnyomást, illetve a potenciálisan veszélyes szív aritmia kockázatát is. A lenmagolaj kapszulák fogyasztásával jelentősen csökkenthető a vérnyomás is.
 

Rák megelőzése

A lenmagolaj kapszulák segíthetnek csökkenteni a rák bizonyos típusainak kockázatát is, állítják a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center kutatói. Számos laboratóriumi kutatás utal arra, hogy az ALA a lenmagolajban esetleg képes gátolni a rákos sejtek növekedését. Például, egy tanulmány a 2005-ös Nutrition and Cancer folyóiratban megállapította, hogy rákkeltő anyagoknak kitett laboratóriumi állatok 50%-kal kisebb eséllyel lesznek rákosak, ha lenmagolajas kapszulákat fogyasztanak. A lenmgolaj elnyomja a vastagbélrák és a mellrák növekedését is.
 

Kevesebb gyulladás

A lenmagolaj kapszula komponensei segíthetnek elnyomni a gyulladásokat bizonyos krónikus rendellenességek esetében. Egy kutatás például azt találta, hogy a Sjögren szindrómás betegeknél is sokkal nagyobb eséllyel csökkentek a gyulladásos paraméterek, ha a betegek lenmagolajos kapszulákat szedtek.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).